Net zoals bij alle eerdere AGA modellen slaat de AGA Dual Control warmte op en worden de gietijzeren ovens langzaam, vanuit één centrale warmtebron, indirect verwarmd. Elke oven heeft een bepaalde functie en specifieke temperatuur, voor braden, bakken of sudderen. Het gebruik van stralingswarmte komt de smaak van een gerecht ten goede en zorgt ervoor dat eten niet uitdroogt en dat de voedingswaarden worden behouden.
Deze oven is perfect om gerechten langzaam te bereiden. Aroma's krijgen alle tijd om zich te ontwikkelen en zelfs het meest taaie vlees wordt in deze oven bijzonder zacht.
Dankzij de gematigde temperatuur ideaal voor het bakken van taarten, koekjes en brood.
Ideaal voor braden en grillen en groot genoeg voor een kalkoen van 13 kilo. Dankzij de stralingswarmte behoudt het eten haar natuurlijke malsheid en smaak.
- Linksboven slow cooking oven:
De eigenschappen van deze oven lijken op die van de sudderoven en moeten op een vergelijkbare wijze worden gebruikt. Deze oven levert een zachte convectiewarmte waardoor hij beter geschikt is voor langere kooktijden, met name voor het koken 's nachts: een bouillon, een lamsbout of een stoofschotel. Met een ON/OFF-knop linksboven wordt deze oven bediend.
- Linksonder verwarmingsoven:
Deze oven wordt aan de achterzijde verwarmd en wordt bediend via een ON/OFF-drukknop aan de linkerzijde van de bovenplaat. Deze oven is ideaal om bereide gerechten warm te houden of voor het opwarmen van borden en serveerschalen.